Uitslagen doorgeven

Eén van de handige onderdelen van deze website is de mogelijkheid om uitslagen automatisch te verwerken. Dit systeem biedt
voordeel voor iedereen. Alle uitslagen zijn accuraat en up-to-date, want ze worden direct verwerkt en zijn direct zichtbaar op deze website.

Zodra je een uitslag wil gaan doorgeven ga eerst naar je eigen divisie (of poule in de zomercompetitie). Klik vervolgens op “inloggen” (helemaal rechts) Je komt dan op de inlogpagina. Het enige dat je nodig hebt om in te loggen is je HDO-nummer en je wachtwoord. Dit is het wachtwoord dat je per e-mail hebt ontvangen. Bij een nieuw seizoen behoud je dezelfde inlogbevoegdheid met hetzelfde wachtwoord indien je dat voorheen al had. Je krijgt hierover dan niet opnieuw bericht.

Uitslagen dienen via de website doorgegeven te worden. Het is hiervoor noodzakelijk om in te loggen. Het is alleen
mogelijk een uitslag van je eigen team in te voeren of een aantal persoonlijke gegevens van de teamleden te bekijken.

Niet iedereen heeft toegang.
Om te kunnen inloggen moet je toestemming hebben van het wedstrijdsecretariaat.
Aan het begin van het seizoen krijgen maximaal 2 leden per team toestemming om in te loggen. Dit zijn de personen
die hiervoor zijn aangemeld door de teamcaptain. Om in te loggen klik je u eerst op competities. Iets lager kunt u helamaal aam de rechterkant inloggen met uw HDO lidnummer en wachtwoord. Je krijgt dan toegang tot de administratiepagina van je team als je inlogt. Op deze pagina zie je 4 keuzemogelijkheden:

Teambeheer
Wedstrijdformulier
Bekerformulier
Uitleg. Veel gestelde vragen (FAQ)

Onder “Teambeheer” vind je een overzicht van uw teamleden met hun gegevens. Deze gegevens kun je aanpassen. Hoe dit werkt spreekt eigenlijk vanzelf, maar je kunt hierover meer lezen onder “Uitleg. Veel gestelde vragen (FAQ)”. Op de website bij teamgegevens staan de teamleden plus de spelersnummers vermeld. Bij de captain en de reservecaptain staat tevens een telefoonnummer. De overige teamgegevens zijn niet zichtbaar bij teamgegevens, maar wel bij teambeheer. Hier staan meer telefoonnummers, e-mailadressen.

Onder “Wedstrijdformulier” zie je een weeknummer en eventueel een wedstrijd. Het weeknummer kun je veranderen. Als er een wedstrijd is in de gekozen week dan kun je de uitslag van deze wedstrijd zien of eventueel een nieuwe uitslag invoeren. Een lege pagina ziet er niet helemaal leeg uit. Als spelers staat in ieder vakje de teamcaptain ingevuld. Dit moet je natuurlijk aanpassen, net als de uitslag. Meer informatie hierover vind je onder “Uitleg. Veel gestelde vragen (FAQ)”.

Onder “Bekerformulier” zie je ook een wedstrijdformulier, maar dan speciaal voor de bekercompetitie. De werking is verder precies hetzelfde.

Onder “Uitleg. Veel gestelde vragen (FAQ)” vind je… eh… meer uitleg.

Uitslagen moeten ook bevestigd worden!
Het kan zijn dat jouw tegenstander jevoor geweest is en de uitslag al heeft doorgegeven, In dat geval heb je het wat makkelijker. Je hoeft alleen de uitslag te controleren en te bevestigen. BEVESTIGEN IS VERPLICHT!

We kunnen dit niet voldoende benadrukken. Het systeem hangt er vanaf. Jouw tegenstander kan een fout gemaakt hebben
bij het invoeren.

Als je de uitslag controleert en deze blijkt niet volledig te kloppen, dan klik je op de knop “Weigeren”. Je wordt dan doorgestuurd naar een scherm waarop je een bericht voor het wedstrijdsecretariaat kunt achterlaten. Zij zullen
de uitslag corrigeren en indien nodig contact met jou en het andere team opnemen.

 = Status: Voorlopig. (Een team heeft een uitslag doorgegeven, maar de tegenstander heeft de uitslag niet bevestigd)
 = Status: Bevestigd. (De uitslag is definitief. De tegenstander heeft de uitslag bevestigd)
 = Status: Conflict. (De tegenstander is het niet eens met de uitslag)
 = Status: Nieuw. (Geen van beide teams heeft een uitslag doorgegeven. Alleen bij de bekercompetitie na de loting)

Zodra een uitslag is ingevoerd, zal dit direct verwerkt worden, ook al is de uitslag nog niet bevestigd. In de standenlijst
zal jouw team op een bepaalde (nieuwe) plaats terecht komen. Bij een aantal plaatsen is tevens een symbool te zien voor de teamnaam.

 = Eerste plaats op basis van de huidige stand.
= Tweede plaats op basis van de huidige stand.
 = Derde plaats op basis van de huidige stand.
 = Promotie plaats op basis van de huidige stand.
 = Degradatie plaats op basis van de huidige stand.
 = 180 kampioen bij persoonlijke resultaten (de meeste keren 180 tot zover)

Strafpunten

Als je een uitslag niet op tijd ingevoerd of bevestigd heeft, dan krijgt je team strafpunten.
De laatste 3 dagen voor het verstrijken van de termijn, ontvang je een e-mail met een waarschuwing.
Dit is een extra service en je kunt er geen enkel recht aan ontlenen. Ontvang je u geen e-mails, dan wil dat niet zeggen
dat je uw uitslagen niet op tijd hoeft door te geven. (Het systeem geeft de strafpunten, de wedstrijdsecretaris of de webmaster zou ze
kunnen verwijderen, maar zal dit maar zeer zelden doen.

Het is in de laatste 3 weken van de competitie niet toegestaan wedstrijden te verplaatsen naar een datum na de speelweek volgens het rooster. De invoertermijn zal dan worden ingekort. Het kan dans voorkomen dat je al na 2 dagen een waarschuwing krijgt om een wedstrijduitslag in te vullen of te bevestigen.

Papieren wedstrijdformulieren niet opsturen, maar wel bewaren.
Het is niet langer nodig om wedstrijdformulieren op sturen. De captain moet ze wel bewaren. In het geval van een conflict, kan het wedstrijdsecretariaat beide formulieren opvragen.