Brabantcup 2019-2020: 1e wedstrijd

Onze competitie is nog niet begonnen, maar die van de Brabantcup wel. Ook dit seizoen zal de HDO met een selectieteam meedoen aan deze competitie. Afgelopen zaterdag 7 september 2019 was de eerste wedstrijd. Hieronder een verslag van de teamcaptain van de wedstrijd tegen DORA (Amsterdam) tegen ons team.

DORA-HDO 13-14

De eerste wedstrijd van het seizoen stond alweer voor de deur. We zitten net als vorig jaar weer in de poule des doods, maar we kennen onze kwaliteiten, want vorig jaar zijn we kampioen geworden.
Dit jaar zijn er 6 nieuwe spelers bijgekomen om de groep wat in de breedte te versterken.

We moesten de eerste wedstrijd uit spelen tegen DORA uit Amsterdam. Rotterdam en Amsterdam liggen elkaar nooit helemaal lekker, dat werd ook vandaag weer eens bewezen. Eenmaal aangekomen in Amsterdam hadden we een goede binnenkomst verwacht, maar dit viel vies tegen. Bij onze tegenstander was namelijk niets geregeld qua broodjes of iets dergelijks, dus moesten we met een lege maag aan de start verschijnen. We moesten vandaag wat vaste krachten van vorig jaar missen, waaronder Peter Langeveld, Jan Wessel Bakker, Raymond van der Hoeven, Pierre Stuiver, Dave Roelse en nog een paar andere, en dus moest er gelijk een beroep gedaan worden op onze nieuwe krachten.

Bij de heren was duidelijk te merken dat de nieuwe spelers last hadden van zenuwen en niet hun eigen spel konden spelen wat ze normaal wel doen en zodoende pakten we maar 2 heren singles. Jeffrey Bastings en nieuwkomer Michael van der Poel pakten als enige hun single.

De dames van de HDO dachten daar anders over en net als vorig seizoen trokken zij wel al de punten onze kant op. Karin, Caitlin, Fabienne en Anjana wonnen alle 4 hun single met 3-0. En gelukkig gingen we zodoende met 6-6 de koppels in.

Door de verschillende afwezigen moest onze captain goed nadenken over welke koppels hij ging vormen bij de mannen. Eerste koppel Dylan van Schijndel en Kevin Scheepers, beide nieuw in het team, hadden na hun verloren single weer de juiste spirit te pakken en trokken in een spannende partij met 3-2 de wedstrijd naar zich toe. Het tweede koppel Danny Pijpers en Jeffrey Bastings gooide een goed niveau, alleen was de tegenstander koelbloedig op de dubbels en gooide alles in 1 keer uit, waar ze kans op kregen en zodoende verloren ze 3-0. Een beetje vertekend, maar zo is darten. Het derde koppel Veertje samen met Jean-Paul won hun koppel ook in een spannende partij met 3-2. Ons laatste koppel Dave Manning en Michael van der Poel ging ook gelijk op, kregen wat kansjes hier en daar, maar stapte toch met 3-2 verlies van de oche.

Bij de dames was het niet zo spannend als bij de heren, eerste koppel Karin en Caitlin trokken vrij snel de wedstrijd naar zich toe met 3-1. Het tweede koppel Anjana en Fabienne gunde de tegenstander helemaal geen leg en wonnen hun partij met 3-0 in rap tempo. Klasse gegooid dames! Zo was de stand nu 8-10 in ons voordeel en hadden we nog 4 punten nodig voor de overwinning.

Aangekomen bij de mix koppels en extra mannen koppels was het weer even puzzelen voor de captain. De gehele dag nog niets te eten gekregen, geen nootjes, hapjes etc. In al die jaren als BBC speler waren we nog nooit zo slecht ontvangen maar dat heeft misschien te maken met de rivaliteit tussen de twee steden en dat was ook goed te merken heel de dag aan de spanning. Het mocht de pret niet bederven en we wilden zo snel mogelijk de klus klaren.

We pakten 2 mix koppels, zo wonnen Karin en Jef met 3-1 en Anjana en Jean-Paul ook met 3-1, waar Jean-Paul een belangrijke 130 uitgooide voor de wedstrijd, nadat de tegenstander 1 pijl gemist had voor de 2-2. We verloren ook 2 mix koppels, Caitlin en Ron Nijhof verloren met 3-0, wat een probeersel was van de captain, maar het pakte alleen niet zo lekker uit. En Fabienne en Ton Broekhuizen verloren met 3-2, waar ze een heleboel pijlen onbenut lieten helaas.

De 2 extra heren koppels werden beide verloren. Dylan en Kevin verloren met 3-0, het viel niet in deze partij, misschien was het toch de druk die parten speelde. En het koppel van Veer en Quincy de Boer viel met 3-2 de kant van de tegenstander op. De stand was nu weer gelijk: 12-12.

Helaas werd het steeds minder gezellig deze dag van de kant van Amsterdam richting onze kant en probeerden ze allerlei truckjes en fratsen uit te halen, zodat we ons zouden laten meeslepen, met als resultaat dat we dan zouden verliezen. Helaas voor hen hielden wij ons hoofd gewoon cool en lieten ons niet meeslepen. We wonnen nog een mannen teamronde en een dames teamronde en zodoende was de uitslag 13-14 in ons voordeel.

Klasse gedaan HDO, we hebben de punten weer meegenomen naar Rotterdam. Op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen DSWN uit Den Haag.