Brabantcup wedstrijd 3

Verslag BDK vs HDO 14-13

“Ladies and gentlemen it’s time for Glory uhhhh, let’s play darts …”

Het was weer zover, we mochten aan de bak in Giessenburg tegen BDK. Deze tegenstander was geen onbekende van de HDO. In het seizoen ’18-’19 stonden we ook tegenover elkaar in de halve finale. Deze wist HDO winnend af te sluiten.

DE SINGLES

Nu nieuwe ronde, nieuwe kansen. Voor de singels waren de volgende namen genoteerd: Jan Wessel, Peter, Danny, Raymond, Kevin, Michael (Poel), Michael (Veer), Karin, Anjana, Fabiënne en Caitlin.

De 1e serie spelers werd 2-1 voor BDK. De 2e serie spelers werd ook 2-1 voor BDK. Die gasten waren gebrand op een overwinning, dus HDO moest echt aan de bak. De 3e serie spelers werd 1-2. HDO vocht zich terug in de wedstrijd. En zo kwam de 4e serie ook onze kant op met 1-2. Zo was het 6-6 na de singels.

DE KOPPELS

Nou maar eens kijken of we de koppels konden gaan domineren? Helaas was dit niet het geval. Hier en daar waren er partijen die net niet onze kant op vielen. Maar er waren ook partijen die afgetekend waren. En zo kwam BDK misschien wel of misschien niet op een verdiende voorsprong van 12-6 in de wedstrijd.

HDO had het niet. Dit doet niets af aan het goede spel van onze tegenstander. Deze waren in sommige partijen scherper en HDO was dat niet.

MIX KOPPELS EN HEREN EXTRA KOPPELS

Zo, na het debacle van de koppels mochten we op voor de mix koppels en heren extra koppels. Er was voor de HDO alles aangelegen om hier punten te pakken, anders ziet het er somber uit voor de wedstrijd.

We speelden goed in de mix en de heren extra. Van de 6 te verdelen punten wisten we er 4 te pakken. De mix had er 3 en de heren 1. Zo kwam de stand op 14-10. Helaas net niet genoeg punten om de wedstrijd te kunnen winnen.

TEAMRONDES

Door de teamrondes te winnen kon voor HDO de uitslag van de wedstrijd een beetje draaglijk worden, maar dan moest er echt gewonnen worden. En het liefst alle drie de teamrondes!

  1. Jan Wessel – JP – Danny – Peter
  2. Fabiënne – Karin – Anjana – Caitlin
  3. Dave – Raymond – Kevin – Michael (Poel)

En zo gezegd werd zo gedaan. Alle drie de teamrondes werden winnend afgesloten, goed zo toppûhtjûh’s. Zo was de eindstand, in de wedstrijd, gekomen op 14-13.

OVERALL

Het was een dag waar we veel lering van moeten trekken. En op naar de volgende wedstrijd. Het was jammer dat er veel verlies partijen waren waar een 3-2 op het formulier stond. De volgende wedstrijd zal dit geheel anders moeten zijn en zal de 3-2 onze kant op moeten vallen? Nog beter is te overtuigen en 3-0 winnen …

SLOTSOM

Wat ook wel jammer was, was dat we de gehele dag moesten leven op een plakje cake. In navolging van Amsterdam deed BDK hier niet veel aan.
Daarbij was het drankje ook aan de dure kant, dat was wel jammer voor een hele lange dag. Het is geheel anders dan wanneer teams in café ’t Viaduct (Rotterdam Noord) komen. Daar is het van het begin tot einde goed geregeld voor de spelers. Oké, dit gezegd hebbende kunnen we ons klaar maken voor de wedstrijd thuis op 30-11-2019 tegen RD. Allen een fijn weekeinde gewenst en succes in de competitie en zie jullie allen de 30ste.

Groet,
Jan wessel