Brabantcup Wedstrijd 4

HDO vs RD (Rijnmond Darts) 20-7

Het was alweer wedstrijd nummer vier dit seizoen. Deze wedstrijd was er wel één waarin de HDO moest laten zien wat ze waard waren. De HDO, de kampioen van seizoen 2018-2019, was nog niet overtuigend geweest. Een net aan winst tegen DORA Amsterdam en twee keer net aan verlies tegen DSWN Den Haag en BDK Giessenburg. Dus een beladen wedstrijd zullen we zeggen.

We waren zo goed als compleet voor de wedstrijd tegen Rijnmond. Men zag de urgentie in van deze wedstrijd, denk ik?

SINGLE’S

Peter – Robin – Jeffrey – Raymond – Dave M. – Danny – Kevin – Dave R. waren opgesteld voor de mannen single’s. Caitlin – Karin – Fabienne – Sylvia was het kwartet vrouwen op het formulier.

– De eerste serie van 3 spelers waren Peter / Caitlin / Robin. Helaas wist alleen Robin zijn wedstrijd te winnen. Peter verloor 2-3 en Caitlin afgetekend 0-3.

– De tweede serie van 3 spelers waren Jeffrey / Karin / Raymond. Hier werd wel maximaal gescoord. Alle 3 de spelers haalden een 3-0 winst binnen.

– De derde serie spelers waren Dave M. / Fabienne / Danny. Ook zij waren scherp en wonnen alle 3 hun partijen. Ook per speler 3-0 en er moet even gezegd worden dat Dave Manning wel een hele mooie partij speelde. Alles wat Dave gooide veranderde in goud en resulteerde in deze overwinning, top Dave.

– De vierde serie spelers waren Kevin / Sylvia / Dave R. In deze serie wisten Kevin (ook al 3-0) en Sylvia hun partij te winnen. Sylvia speelde, na een flinke periode afwezig te zijn geweest, weer eens een single partij voor de Brabantcup. En deze was niet onverdienstelijk, met de hakken over de sloot, dat dan wel, werd er met 3-2 gewonnen. Top gedaan meisje. Onze Dave Roelse, vriend van Jan Wessel ;-), ging roemloos ten onder met 0-3. Of het nou de spanning was/is, weten we niet, maar we weten wel dat dit niet zijn spel was, jammer Dave.

Zo was de stand in de wedstrijd gekomen tot 9-3. Dit was zeer welkom, mede gezien het feit dat de voorgaande wedstrijden steeds na de single’s gelijk op gingen. Nu uitbouwen, zou ik zeggen!

DE KOPPELS

Nu was het de beurt aan onze captain om de juiste koppels te formeren en dan de stand uit te bouwen naar grote hoogtes.

Bij de mannen waren geformeerd: Robin/Kevin – Jeffrey/Raymond – Jean-Paul/Veer – Peter/Danny.

Bij de dames: Karin/Fabienne – Caitlin/Sylvia.

Robin/Kevin waren sterk en wonnen gemakkelijk met 3-0. Jeffrey/Raymond, zoals altijd sterk, wonnen ook, 3-1. JP/Veer hadden ook geen moeite met hun opponenten: 3-0. Bij Peter/Danny ging het niet zoals verwacht en zij moesten hun partij laten aan de tegenstander, 2-3.

Karin/Fabienne behaalden een zeer nette overwinning, 3-0. Caitlin/Sylvia deden niet veel voor hen onder als het tweede dameskoppel en wonnen ook met 3-0. En zo was de stand uitgebouwd naar 14-4 en de wedstrijdwinst was binnen. Ik zeg grote klasse vrienden. MAARRR we zijn er nog niet en er zijn nog zat punten te verdelen. Dus de focus moest blijven om ook de laatste punten binnen te hengelen.

MIX KOPPELS en HEREN EXTRA KOPPELS

Mix: Caitlin/Kevin – Sylvia/Robin – Fabienne/Ton – Karin/Michael.

Heren extra: Jean-Paul/Veer – Jeffrey/Raymond.

Nu de koppels zo voortvarend gingen, kon de HDO met de Mix en Heren extra niet achter blijven. Het eerste mixkoppel begon goed, maar moest de overwinning laten aan de tegenstander, 2-3. Jammer, maar het mocht net niet lukken na een 0-2 achterstand. Waardig strijdend ten onder, zullen we maar zeggen. De andere mixkoppels gingen wel goed en werden door de HDO binnen gehengeld. Respectievelijk met 3-1 / 3-2 / 3-0, toppers.

Nu de Heren extra nog even! Jean-Paul/Veer hadden het iets moeilijker (3-2) dan Jeffrey/Raymond (3-0)! Maar desalniettemin winst en dat is wat telt op het formulier. Zo was de stand in de wedstrijd gekomen tot 19-5. Dit was een goed gevoel voor de gehele groep. Rest alleen nog de teamronden.

TEAMRONDEN

 Heren: 1) Robin/Kevin/Veer/Danny – 2) Peter/Dave R./Dave M./Jeffrey.

Dames: Caitlin/Karin/Fabienne/Sylvia

Bij de heren was het wisselvallig. Het leek alsof we op het einde waren. Het was niet echt slecht, maar had beter gekund. Dit geldt ook voor de dames, zij hadden het ook net niet! Dus van de 3 te verdelen punten werd er maar 1 binnen gehaald. Jammer dames en heren, maar een goede les voor de volgende wedstrijd. Scherp blijven tot het einde van de dag, want daar zijn ook nog punten te halen.

Maar al met al is de uitslag 20-7 geworden. Niet slecht, gezien de uitslagen in de poule. Deze is dan de hoogste tot nu toe. Grote klasse dames en heren en alle wissels en support. Nu met goede moed naar de volgende wedstrijd. Deze stond voor 21/12/2019, maar omdat D.V.K. uit de poule is hebben we een vrije zaterdag.

Rest mij dan alleen nog te zeggen, fijne feestdagen en een goed uiteinde en we zien elkaar als team in 2020.

Groet,

Jan Wessel.