De Dartsbaan

Afstanden DartsbaanHoe hang ik een dart bord op ? Als je een bord koopt, zit er altijd een gebruiksaanwijzing bij hoe je het bord moet ophangen. Meestal staat dat op de doos. Heb je die doos of gebruiksaanwijzing niet, of heb je die niet meer en wil je weten of het bord wel goed hangt, dan volgen hier de maten en afstanden.

De bullseye (roos) van het dartsbord moet zich op een hoogte van 173 cm (een marge van maximaal 1 cm wordt toegestaan) bevinden, gerekend ten opzichte van de werplijn. (soms is de vloer niet helemaal waterpas!)

De achterkant van de werplijn (oche) moet zich op 237 cm van het dartsbord bevinden, gerekend vanaf de voorzijde van het bord. De werpafstand begint achter de oche. (Via de stelling van Piet kom je aan een diagonaal van 293,4 cm van bull tot werplijn)

 

De oche moet duidelijk worden aangegeven door een drempel van ± 3 cm hoog en 60 cm breed.

Het scorebord dient naast het dartbord te worden opgehangen, echter zodanig dat de spelers niet gehinderd worden door de schrijver. De verlichting moet zodanig zijn dat schaduwwerking zoveel mogelijk wordt voorkomen.