De HDO Zomercompetitie in een nieuw jasje

De afgelopen jaren zagen we een (sterk) dalende lijn in het aantal teams dat deelnam aan de zomercompetitie van de HDO. Eén van de belangrijkste oorzaken, zo viel te beluisteren, was het feit dat de, met alle respect, mindere teams het niet leuk vonden om het op te nemen tegen de topteams. Een indeling op niveau was een veel gehoorde wens.

We hebben besloten gehoor te geven aan die wens en vanaf komende zomer op die manier de competitie in te gaan. We streven een indeling op 3 verschillende niveaus na, waarbij wordt gekeken naar het niveau waarop het team acteert in de wintercompetitie. Bij gemengde teams, iets wat in de zomercompetitie nog wel eens voorkomt, wordt gekeken naar het niveau van de sterkste spelers. Houd daar dus rekening mee bij het samenstellen van je team.

Op het inschrijfformulier kun je bij Opmerkingen een voorkeur aangeven op welk niveau je je team ingedeeld wilt hebben. Uiteraard zullen we daar zoveel mogelijk rekening mee houden.

We gaan iets nieuws doen. Dat betekent misschien niet dat het meteen een doorslaand succes is, maar we willen het in ieder geval twee zomerseizoenen een kans geven. Hopelijk denken jullie er net zo over.

Het bestuur van de HDO