HDO OPNIEUW WINNAAR VAN DE BRABANTCUP


Drie jaar en drie maanden was het geleden dat de laatste finale van de Brabantcup werd gespeeld. HDO won van TDV (Tilburg) en was sindsdien regerend kampioen. In de tussentijd werd er door COVID slechts een half seizoen afgewerkt, voordat dit seizoen weer normaal kon worden afgewerkt.


Afgelopen zaterdag was het opnieuw zover. Na overwinningen op het eerder genoemde TDV (kwartfinale) en BDK (Giessendam, halve finale), stond HDO opnieuw in de finale waar DSWN uit Den Haag de tegenstander was. Hemelsbreed nog geen 30 km afstand, maar beide teams met een touringcar naar Tilburg. Het werd een memorabele finale.


Vooraf werd stiekem toch een beetje rekening gehouden met een redelijk snelle finale, ook omdat er eerder dit jaar in de poule ruim gewonnen was en de eerste serie wedstrijden ondersteunde die gedachte. Robin, Anjana en Stephan zorgden zonder problemen voor een 3-0 voorsprong. Maar al snel werd duidelijk dat DSWN niet als figurant wenste te fungeren en er werd uitstekend tegenstand geboden. Daarbij moet wel gezegd dat een aantal partijen volkomen onnodig werd verloren, maar het gaat uiteindelijk toch om de laatste dubbel.


Jeffrey won, Sabrina (na een 2-0 voorsprong) en Kevin (9 gemiste matchdarts) verloren. Peter won, Caitlin en Roy verloren en zo was het ineens nog maar 5-4. De laatste serie singlepartijen leverden nog twee punten op (winst van Mike en Michael, verlies van Fabiënne). Tussenstand: 7-5.


Niets aan de hand, zou je denken, want de HDO is de laatste jaren vooral in de koppels oppermachtig gebleken. Daar werd doorgaans het verschil gemaakt. Hoe anders kan dat dan toch gaan in een finale, waar andere krachten meespelen en spanning een belangrijke rol speelt.


Peter en Roy wonnen, maar Caitlin en Sabrina en Stephan en Jeffrey verloren. Robin en Kevin wonnen, maar Fabiënne en Anjana en Michael en JP verloren. Den Haag wilde van geen wijken weten en strafte ieder foutje genadeloos af. Tussenstand 9-9 en vanaf dat moment werd het een zenuwslopende vertoning. Na de volgende serie koppels (winst van Robin en Roy, verlies van Karin en Kevin en van Danny en Anjana) stond HDO zelfs even achter, maar dat werd in de laatste serie koppels weer rechtgezet (winst van Michael en JP en Jeffrey en Fabiënne, verlies van Peter en Caitlin).


12-12 met alleen de teamrondes nog te gaan. Wie had dat durven voorspellen.


Stephan, JP, Kevin en Jeffrey mochten als eerste aan de bak. Winst (winnende dubbel van Stephan). Vervolgens was het de beurt aan de dames (Karin, Anjana, Fabiënne en Sabrina). Vanaf 1001 ging het redelijk gelijk op naar beneden. Karin kreeg de kans op 113, maar miste de dubbel 20. De dames van Den Haag waren niet ver weg en na nog twee beurten van gemiste dubbels maakten zij via 1, dubbel 2 weer gelijk. Het ging aankomen op de allerlaatste teamronde, kon het spannender ?


Roy, Robin, Mike en Peter moesten het gaan doen en deden het ook. Al snel werd een voorsprong van 200 punten opgebouwd en wat Den Haag ook probeerde, die voorsprong werd niet veel kleiner. Met Den Haag nog boven de 200 mocht Peter aanleggen voor 72 en wat is het dan lekker als dat gelijk uit gaat.
De ontlading was enorm, want wat was het spannend geweest. Alle lof ook voor de tegenstand van DSWN, want er zijn twee teams nodig voor een geweldige finale. Begrijpelijk dat daar de teleurstelling groot was, want ze waren er dichtbij, maar men toonde zich een waardig en sportief verliezer.


De felicitaties gaan uit naar alle spelers en speelsters die dit voor elkaar hebben gekregen, onder leiding van teamcaptains Jean Paul Nettenbreijer en Frances Broekhuizen, niet te vergeten de reservespelers die in de finale niet in actie kwamen, maar eerder dit seizoen wel hun bijdrage hebben geleverd en ook naar de spelers en speelsters die door verschillende omstandigheden niet aanwezig konden zijn bij de finale.
Lang tijd om na te genieten is er niet, want het nieuwe seizoen staat alweer op het punt van beginnen. De eerste poulewedstrijd is volgende week alweer.

Daarover meer op onze Brabantcup pagina.

(SL)