HDO OPNIEUW WINNAAR VAN DE BRABANTCUP !

Eindelijk was het zover, de finale van het seizoen ’21/’22 werd gespeeld op zaterdag 17-09-2022 in Tilburg “Café Bet Kolen”.


Voorafgaand was er nog wel wat getouwtrek over welke datum het moest worden. 3/9 of 10/9 of 17/9? Wie kon wel en wie kon dan weer niet? Uiteindelijk werd het 17-09-2022.


Wij als titelverdediger HDO te Rotterdam kwamen uit tegen DSWN te Den Haag. Bij aankomst in Café Bet Kolen was er niks geregeld qua koffie met een koek/broodje. Er werd pas 15:00 een broodje met soep geserveerd. Ook tussendoor kon je weinig tot niks qua eten krijgen. Voor suikerpatiënten was dat niet handig. En ook niet heel erg charmant, vanuit de BC, vonden wij allen.


Maar niet getreurd, we moeten aan de bak. HDO als regerend kampioen stond als eerste op het formulier, maar toch werd er om en om geschreven door beide partijen. HDO ging voortvarend van start. Eerste 3 partijen ging in 3-0 voor HDO. De daaropvolgende 3 partijen 1-2 DSWN. Partijen 7/8/9 1-2 DSWN en partijen 10/11/12 2-1 HDO.


Zo kwamen we na de singles op een 7-5 voorsprong. Dit gaf ons goede moed voor de koppels. Maar viel een beetje tegen. Heren speelde 2-2 met hun partijen. Beide dames koppels werden verloren. Nu was de stand ineens gelijk, 9-9! Had er meer ingezeten tot nu toe, mogelijk wel? Mede omdat in sommige partijen de dubbel werd gemist en dat strafte DSWN goed af.


Op naar de mix koppels en heren extra koppels. Mogelijk konden we hier een verschil maken? Maar dat gelukte niet en we deelde de punten 3-3, tussenstand 12-12. Het ging gewoon all the way met beide teams. We waren aan elkaar gewaagd. Elke speler wilde niet onder doen voor zijn tegenstander. En dat maakte de dag bijzonder gaaf om te zien.


Dus de team rondes moesten gaan uitmaken wie de BC Darts kampioen 2022 ging worden. HDO pakte heren team ronde 1. DSWN pakte de dames team ronde. 13-13 en de zenuwen waren aan beide kanten niet meer te houden. Maar het was HDO die met heren team ronde 2 aan het langste eind trok. Peter Langeveld mocht aanleggen voor 72 en maakte hem haarfijn af op dubbel 20.
Zo werd de titel geprolongeerd door HDO. Grote klasse mannen en vrouwen. Ook hulde aan de wisselspelers. Die zich voorbeeldig hebben gedragen door niet te spelen en toch met hard geschreeuw HDO naar de titel hebben geschreeuwd.


“HDO KAMPIOEN BC 2022”


Op de valreep werd onze cap. JP ook nog gehuldigd voor meeste 180ers en hoogste finish. Klasse cappie !


Nu kunnen we ons gelijk richten op het nieuwe seizoen ’22/’23. Zaterdag 24-09-2022 staat alweer de eerste wedstrijd voor de boeg thuis tegen D.O.R.A (Amsterdam).


Groet van teamspeler Jan wessel Bakker.