HDO wint de Brabantcup !

KAMPIOENEN !!! 

Het is gelukt ! Het selectieteam van de HDO heeft de Brabant Cup gewonnen. In een zinderende finale in Veldhoven werd afgelopen zaterdag TDV uit Tilburg met 14-7 geklopt. Een geweldige prestatie van de captains John van de Graaf en Jean-Paul Nettenbreijer en alle spelers en speelsters.

Door de tegenwerking en halsstarrigheid van de wedstrijdleiding, waar al genoeg over gezegd en geschreven is, is het team van de HDO waarschijnlijk het eerste team in de historie van de Brabant Cup dat alle poulewinnaars heeft moeten verslaan om de cup te winnen. Dan ben je ook echt de beste !

In de kwartfinale werd PDB (1e poule A) ruim verslagen, in de halve finale BDK (1e poule C) iets minder ruim en nu in de finale TDV (1e poule B).

Voor de meesten was het spelen van een dergelijke finale toch wel iets nieuws, dus bij menigeen gierden de zenuwen door de strot. Ondanks de inname van de nodige rustgevende versnaperingen vooraf, was dat bij een aantal toch te merken. De arm wilde niet strekken zoals gebruikelijk en dubbels die normaal makkelijk vallen, werden ruim gemist. De tegenstander uit Tilburg had al wel de ervaring van een finale, sterker nog, het was de titelverdediger, maar ook zij lieten hier en daar wat steekjes vallen.

Na de singles stond de HDO met 7-5 aan de goede kant van de score. Zoals al vaker dit seizoen gaven de koppels de doorslag. Er worden nauwelijks punten afgestaan en in rap tempo kwam de finish in zicht, ondanks dat het ook hier nogal eens wat moeite kostte de beslissende dubbel te raken.

Het HDO team mocht zich verheugen op de aanwezigheid van een ruime (en luidruchtige) supportersschare, waar de spanning eveneens te snijden was, maar wat wellicht wel flink meehielp op weg naar de overwinning. De tegenstander moest het toch met aanzienlijk minder doen.

Van 7-5 werd het 12-6 en toen was natuurlijk de vraag wie het beslissende punt ging binnenhalen.
Jean-Paul (dubbele bull finish op 2-2) en Marian waren als eerste klaar en zo was er nog maar één punt nodig. Peter en Caitlin gingen helaas ten onder en zo waren plotseling alle ogen gericht op het middelste bord, waar Raymond en Jeffrey B. een zware strijd leverden. Raymond wist uiteindelijk dubbel 16 er in te prikken en een waar zwart/geel volksfeest barstte los. Een enorme ontlading na een heel succesvol seizoen. Je kunt een aantal goede darters bij elkaar zetten, maar dat is nog geen garantie voor succes. Teamgeest en de bereidheid om voor en met elkaar te strijden (en hier en daar een beetje geluk natuurlijk) geeft de doorslag.

Heel Facebook staat vol met foto’s en video’s van deze geweldige dag. Een aantal daarvan vind je hieronder.