Vervolg Zomercompetitie (2019)

Zoals eerder aangegeven doen we deze zomer, op veler verzoek, iets nieuws, namelijk een indeling zoveel mogelijk op niveau. Hierbij is A het hoogste niveau, B het niveau daar direct onder en C en D het recreantenniveau. Het gevolg is dat ook het gedeelte na de poulefase op de schop moest.


Verschillende scenario’s hebben we besproken en dit is wat we, in ieder geval voor dit zomerseizoen, hebben vastgesteld:

Voor Poule A geldt dat na afloop van de poulefase de nummer 4 in het klassement tegen de nummer 1 speelt en de nummer 3 tegen de nummer 2. Dit zijn de halve finales, waarbij het laagst geklasseerde team thuis speelt op haar eigen speeldag (A4-A1 en A3-A2). De winnaars van die wedstrijden spelen tegen elkaar in de finale, op een neutrale locatie.

Voor Poule B geldt precies hetzelfde (B4-B1 en B3-B2). Ook daar de finale op een neutrale locatie.

Voor Poule C en D is de opzet iets anders. Daar spelen de nummers 1 van de poules tegen de nummers 2 van de andere poule, waarbij ook weer de laagst geplaatste teams thuis spelen op hun eigen speeldag (C2-D1 en D2-C1). De winnaars van die partijen spelen de finale op een neutrale locatie.

De halve finales vinden plaats in week 35 (de week van 26 augustus. De finales vinden plaats op zondag 8 september.

Nadat de poulefase is afgerond, zullen we de play-off wedstrijden per niveau zo snel mogelijk op de website plaatsen, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. De locatie van de finalewedstrijden wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.