HDO Darts Organisatie - Rotterdam

Brabantcup team plaatst zich voor Finaledag, maar wordt gediskwalificeerd

Onder leiding van Jean-Paul heeft ons Brabantcup team zich ongeslagen weten te plaatsen voor de Play-Offs.

De eerste ronde van de Play-Offs is gespeeld op 20 april.

De uitslagen:

Wedstrijd 1: WDC (1e poule A) - TDV 1 (2e beste nr 3) 14-11

Wedstrijd 2: HDO (1e poule B) - KDO (1e beste nr 3)   16-11

Wedstrijd 3: DVW (1e poule C) - DSWN (2e poule B)   14-13

Wedstrijd 4: PDB (2e poule A) - BDK (2e poule C)       14-11

 

De halve finales zijn gespeeld op 4 mei:

Wedstrijd A: HDO - WDC   19-8

Wedstrijd B: PDB - DVW   14-12

 

De Finaledag was op 1 juni.

Uit de uitslagen van de Play-off wedstrijden zou je opmaken dat de HDO de finale zou spelen, ware het niet dat er na de halve finale plotseling een eerste email (gericht aan het secreriaat) ontvangen werd, met de mededelng dat de HDO gediskwalificeerd is. De reden hiervoor zou zijn dat op het wedstrijdformulier meerdere keren teveel spelers zijn ingevuld door de captain. Hierover zou al na de kwartfinale een waarschuwing gestuurd zijn, maar die is nooit ontvangen en al snel bleek dat die ook nooit verstuurd is (er werd geweigerd hiervan bewijs te overleggen).

Naar aanleiding van de diskwalificatie is er bijna dagelijks contact (email/telefonisch) geweest tussen de secretaris van de HDO en de wedstrijdleider van de Brabantcup en de voorzitter van SDOB Darts om verhaal te halen, de beslissing ongedaan te laten maken en alsnog de finale te mogen spelen. Wij vonden de opgelegde sanctie namelijk in geen verhouding staan tot de ten laste gelegde feiten.
De wedstrijdleider was weinig meegaand en bleef star in zijn genomen beslissing om de HDO uit te sluiten van de Finaledag. Op (hele duidelijke) argumenten van onze kant, waaruit blijkt dat de organisatie het niet zo nauw neemt met hun eigen reglement, wordt niet gereageerd.

Het bestuur van de HDO betreurt de gang van zaken en heeft SDOB Darts veel wijsheid voor de toekomst gewenst. Het is uiteraard vervelend voor ons team, dat het hele seizoen heeft gepresteerd om zover te komen en op deze manier een vierde finale op rij wordt ontnomen. Op dit moment is nog niet duidelijk, of er nog eventuele vervolgstappen worden genomen en of we volgend seizoen opnieuw inschrijven.