HDO Darts Organisatie - Rotterdam

HDO VOLTOOIT DE TRILOGIE ! DERDE WINST VAN DE BRABANTCUP OP RIJ !

In september won het selectieteam van de HDO in een zinderende finale van DSWN uit Den Haag (14-13), dat was de tweede gewonnen finale op rij, ook al zat daar door de COVID pandemie meer dan 3 jaar tussen. Nu, negen maanden later, was men terug op dezelfde locatie, om het op te nemen tegen DVW uit Maasdijk.

Na relatief eenvoudige winstpartijen in de kwart- en halve finale, werd er voor de finale, kijkend naar de namen die DVW aan de oche kon brengen, gerekend op een spannende partij, die zomaar weer eens in de teamronden zou kunnen worden beslist. Maar verwachtingen komen niet altijd uit en deze finale bleek precies het tegenovergesteld van vorig jaar.

Het begin was zeker niet bemoedigend, want in een mum van tijd stond HDO met 0-2 achter. Dave en Peter K. verloren beiden met 0-3. Tegelijkertijd was Lydia meer in gevecht met de dubbels, dan met haar tegenstander en kwam met 1-2 achter. Gelukkig wist ze de partij nog uit het vuur te slepen en zo de achterstand na de eerste serie tot 1-2 te beperken.

Dat maakte kennelijk iets los bij de spelers van de HDO, want er werd geen enkele singlepartij meer afgegeven. In de tweede serie won Michael S. met 3-0, Jeffrey met 3-2 (met een 96 finish voor de wedstrijd) en Caitlin met 3-0. In de derde serie wisten Roy (3-1), Peter L. (3-2) en Sabrina (3-1) de punten binnen te halen en in de laatste serie waren dat Kevin (3-1), Stephan (3-2, na een 0-2 achterstand) en Karin (3-0).

Een 10-2 voorsprong na de singlepartijen, wie had dat durven voorspellen. De moed was DVW aardig in de schoenen gezakt en het was al lang niet meer de vraag óf de HDO deze finale ging winnen, maar meer wanneer het beslissende punt zou worden binnengehaald en of de tegenstander nog wat gegund werd.

Kevin en Stephan speelden een degelijke partij en wonnen met 3-1. Mike en Michael S. moesten alles uit de kast halen en deden dat ook. Michael maakte 2-2 met een keurige 120 finish en in de beslissende leg waren ze oppermachtig. Fabiënne en Caitlin hadden zeker kansen, maar worstelden met de dubbels en verloren hun partij met 1-3.

Jeffrey en Peter K. wonnen in een hele sterke partij met 3-1, waardoor de tussenstand op 13-3 kwam. Welk koppel ging het beslissende punt binnenhalen, captain JP en Michael V., of Lydia en Sabrina ? Of het zo moest zijn, kwamen beide koppels 2-0 voor en bijna gelijktijdig op een dubbel. Na enkele missers om en om, was het Lydia die dubbel 1 er in prikte, waarmee de derde opeenvolgende eindzege een feit was. Terwijl het feest al losbarstte, werd ook dubbel 10 nog geraakt door Michael, waardoor de einstand op 15-3 bepaald werd. Een ongelooflijke uitslag voor een finale, maar eigenlijk niet eens geflatteerd.

Uiteraard gaan de felicitaties opnieuw uit naar captains Jean-Paul Nettenbreijer en Frances Broekhuizen en alle spelers en speelsters van het team, zeker ook naar degenen die in de finale niet in actie kwamen, maar in eerdere wedstrijden hun bijdrage hebben geleverd.

Dank gaat uit naar alle supporters, in behoorlijk grote getale aanwezig, meegereden met de bus, of naar Tilburg gekomen met eigen vervoer.