HDO Darts Organisatie - Rotterdam

Verslag Bekerfinales

Beker Finale A

We schrijven woensdag 10 april en op het programma staat de finale beker A voor deze avond.

Locatie is Café de Halve Maan in Schiedam, waar de teams Net Niet en de Blacksheeps gaan strijden om de eerste plaats.

Nadat de teams hebben ingegooid en door de wedstrijdleider de nodige informatie is verstrekt worden de wedstrijdformulieren ingevuld en werd er begonnen aan de wedstrijd.

Eerst de singles, deze gingen met mooie wedstrijden over en weer gelijk op, na de singles was stand dan ook 2-2.

De koppels werden ingevuld en na een korte pauze ging de wedstrijd weer verder.

Ook hier deden de teams niet voor elkaar onder, punten vielen over en weer en na de koppels was de stand dan ook 4 – 4.

Het kwam aan op de teamronde. Nadat beide teams zorgvuldig hun team hadden samengesteld en een korte pauze ging de teamronde met spanning van start.

Het team Net Niet staat al snel behoorlijk voor en het lijkt haast zo te blijven, totdat de tegenstander de teamronde vlak weet te trekken met een 180-er!

Met het Team Net Niet op 48 en het team Blacksheeps op 32, was het de beurt aan Wesley Plaisier om de 32 weg te poetsen.

Hij wist het zichzelf moeilijk te maken door met zijn eerste 2 darts de dubbel 16 aardig te blokkeren, maar met de klasse die hij heeft, weet hij zijn derde dart toch nog in het uiterste hoekje van de dubbel 16 te krijgen!

Winnaar van de Finale beker A: Team Blacksheeps.

 

Beker Finale B

We schrijven zondag 28 april in de middag, waar de teams Guess Who’s Back en De Dronken Priesters gaan strijden voor de eerste plaats Beker B.

Rond 12:30 uur druppelen de teams binnen en aan verschillende spelers is Koningsdag nog zwaar aan te zien, waar bij mij gelijk de gedachte op kwam: die hebben het gisteren naar hun zin gehad !!

De teams namen even de tijd om in te gooien en na de gebruikelijke info van de wedstrijdleider werden de formulieren ingevuld en begonnen aan de singles.

Ook hier werd er over en weer goed gegooid en waren mooie partijen te zien, waarbij het alle kanten op kon, maar de stand op het eind was toch 1 – 3 voor Guess Who’s Back.

De koppels werden ingevuld en na een korte pauze werd er begonnen aan de koppels.

De eerste werd gewonnen door Guess Who’s Back en leek de wedstrijd (bijna) klaar.

Maar niets is minder waar, de tegenstander weet de volgende 2 koppels binnen te halen, de strijd was nog niet gestreden !!

Bij de 4e koppel werd uiteindelijk met een mooie wedstrijd het winnende punt binnen gehaald, tussenstand na de koppels De Dronken Priesters 3 – 5 Guess Who’s Back!

Dan denk je als wedstrijdleider dat de teamronde voor het verliezende team niet meer hoeft, maar niets is minder waar, ook deze werd alsnog gegooid!

Wat een vrolijke, uitbundige en bijzondere teamronde werd!

Eindstand werd 4-5 in het voordeel van het team Guess Who’s Back en zij mogen zich winnaar noemen van de Beker B !

 

Gefeliciteerd alle winnaars en alle spelers bedankt voor jullie sportiviteit en mooie partijen!